The Shackled City

9. Nightal

Dagen etter den fantastiske monsterjakten mottok eventyrerne invitasjoner til th Demonscar Ball samme kveld. Selvsagt kommer Rufus midt oppe i forberedelsene med problemene sine. Byen har funnet det for godt å overlate byens skjebne i en gammel manns revmatiserte hender og de livsviktige Wands of Water Control er blitt borte. Eventyrerne må derfor ut til vertshuset The Lucky Monkey og finne dem.

Vel framme ser de en hale forsvinne bak vertshuset, men ingen bryr seg. Dørene er barrikadert, men feil vei. Når eventyrerne ser bevegelser på andre siden knuser Ivan en rute og dropper inn en Sound Burst. Zorgar the Barbarian braser gjennom barrikaden — og bruker mesteparten av kampen på å slå rundt i luften. I kampens hete prøver to skurker å snike seg inn på Uzma bakfra. Hun maner fram et tjukt lag fett på gulvet og mens bandittene kaver hjelpesløst rundt kaster hun en brennende tindertwig oppi smørja. Etter at de andre slynglene er tatt hånd om løper den siste av de to menneskelige faklene vekk — før Zorgar nagler ham til en vegg med et kastespyd.

Ivan finner en døddrukken skurk mens Melinden kommer over to som har sneket seg vekk for litt hot bandit-on-bandit action. Med dårlig tid lar eventyrerne de overlevende være og haster fra rom til rom til de overrumpler en gjeng aper på kjøkkenet. Zorgar blir slått i bakken, men når resten trekker seg tilbake gjør sjefsapen det samme. Etter å ha stablet Zorgar på beina følger eventyrerne etter, bare for å havne i håndgemeng med enda fler aper. Wave o’ Grief og Kelgore’s Grave Mist hjelper godt og Melinden tar en side fra Ivans bok og skyter gjennom rutene og ut i gården. Et par fear-spells sender de siste apene i panikk. Melinden skyter sjefsapen i ryggen idet han prøver å åpne en dør for å flykte. I døden viser han seg å være en Half-Orc. Lolwut.

Turen går så ned i kjelleren, der mannen med wandene sist oppholdt seg. Der finner eventyrerne en drow som holder kjelleren for kald til at de kan komme seg inn. Liket av den gamle mannen er også der, men tryllestavene er borte.

Uten mye å gå etter stikker gjengen opp for å finne yppersteprestens rom. På veien låser Melinden inn flere udugelige banditter for å nøytralisere dem hurtig. Det er tross alt et ball på spill! Dessverre er ikke tryllestavene å finne noe sted. De gjenlevende bandittene vet ikke mer enn at det er ei rødhåret bærte som står bak.

I et håp om å få svar fra enten liket til ypperstepresten eller ape-orcen begir eventyrerne seg tilbake til Cauldron. Likene Zorgar bærer på må ha vært svært fristende, for på vei blir de overrumplet av både Deinonychus’er og en Tyrannosaur!

Comments

red_tok

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.