The Shackled City

9. Nightal

Dagen etter den fantastiske monsterjakten mottok eventyrerne invitasjoner til th Demonscar Ball samme kveld. Selvsagt kommer Rufus midt oppe i forberedelsene med problemene sine. Byen har funnet det for godt å overlate byens skjebne i en gammel manns revmatiserte hender og de livsviktige Wands of Water Control er blitt borte. Eventyrerne må derfor ut til vertshuset The Lucky Monkey og finne dem.

Vel framme ser de en hale forsvinne bak vertshuset, men ingen bryr seg. Dørene er barrikadert, men feil vei. Når eventyrerne ser bevegelser på andre siden knuser Ivan en rute og dropper inn en Sound Burst. Zorgar the Barbarian braser gjennom barrikaden — og bruker mesteparten av kampen på å slå rundt i luften. I kampens hete prøver to skurker å snike seg inn på Uzma bakfra. Hun maner fram et tjukt lag fett på gulvet og mens bandittene kaver hjelpesløst rundt kaster hun en brennende tindertwig oppi smørja. Etter at de andre slynglene er tatt hånd om løper den siste av de to menneskelige faklene vekk — før Zorgar nagler ham til en vegg med et kastespyd.

Ivan finner en døddrukken skurk mens Melinden kommer over to som har sneket seg vekk for litt hot bandit-on-bandit action. Med dårlig tid lar eventyrerne de overlevende være og haster fra rom til rom til de overrumpler en gjeng aper på kjøkkenet. Zorgar blir slått i bakken, men når resten trekker seg tilbake gjør sjefsapen det samme. Etter å ha stablet Zorgar på beina følger eventyrerne etter, bare for å havne i håndgemeng med enda fler aper. Wave o’ Grief og Kelgore’s Grave Mist hjelper godt og Melinden tar en side fra Ivans bok og skyter gjennom rutene og ut i gården. Et par fear-spells sender de siste apene i panikk. Melinden skyter sjefsapen i ryggen idet han prøver å åpne en dør for å flykte. I døden viser han seg å være en Half-Orc. Lolwut.

Turen går så ned i kjelleren, der mannen med wandene sist oppholdt seg. Der finner eventyrerne en drow som holder kjelleren for kald til at de kan komme seg inn. Liket av den gamle mannen er også der, men tryllestavene er borte.

Uten mye å gå etter stikker gjengen opp for å finne yppersteprestens rom. På veien låser Melinden inn flere udugelige banditter for å nøytralisere dem hurtig. Det er tross alt et ball på spill! Dessverre er ikke tryllestavene å finne noe sted. De gjenlevende bandittene vet ikke mer enn at det er ei rødhåret bærte som står bak.

I et håp om å få svar fra enten liket til ypperstepresten eller ape-orcen begir eventyrerne seg tilbake til Cauldron. Likene Zorgar bærer på må ha vært svært fristende, for på vei blir de overrumplet av både Deinonychus’er og en Tyrannosaur!

View
8. Nightal

“Monsterjakten” viste seg å være utrolig lame, så ingen gadd å delta. Uzma brukte dog en Charm for å få en fyr til å delta på hennes vegne. Dessverre var han for udugelig og en tilfeldig fjott ble den uheldige vinner av usle 10gp og et “sjøstøgt” trofé.

På kvelden tapte Ivan såvidt drikkekonkurransen mot lord Vaillan-tru, men fikk en trøstepremie.

View
4. Nightal - 7. Nightal

Etter å ha kommet tilbake til Cauldron merker eventyrerne at byen er kommet i feststemning med høstregnet. Det viser seg at innbyggerne feirer Flomfestivalen til minne om da kalderaen gikk over sine bredder om høsten og kun en gruppe magikere kunne redde byen.
Uzma Khebyein prøver seg på ballspill og vinner nesten et tarrasque-kosedyr, men må ta til takke med en Tendriculous istedet. Resten av gjengen tar sjansen på hestesko. Der vinner Melinden en Shield Guardian i tre, Ivan Starag en plysjvampyr, mens Salazar må ta til takke med trøstepremien, en leirgjøk.
Gjengen blir i løpet av dagen gjort oppmerksom på en drikkekonkurranse og monsterjakt de kommende dagene. De fem stiller opp på the Tipped Tankard og går til dyst mot fjorårets mestre the Storm Blades. Under navnet “Pirates of Floodwater” kjemper våre helter heroisk, men Zorgar faller allerede på øl-runden. Jungelvin blir Salazars bane, mens Uzma holder ut helt til det bys på orkisk avløpsrens. Melinden klarer seg til nest siste drinken, men heldigvis klarer Ivan å danke ut Anna, den siste gjenværende av the Storm Blades. Pirates of Floodwater går seirende ut, 500gp rikere!

View
3. Nightal

Etter at gruppen har sovet sparker Zorgar the Barbarian inn ei dør og de overrumpler og dreper to (antakelig) onde folk før de får sukk for seg. Etter dette fortsetter jakten på Count Bugula.
De fem dumper etter hvert innom vampyren of Zorgar hugger ham i to før Uzma Khebyein forvandler den magiske tronen hans til en pøl med syre og smeltet bein. Denne gangen følger eventyrerne etter vampyren til hans skjulested og Zorgar driver en javelin i hjertet hans.
Med goblinene tatt hånd om drar gjengen tilbake til Skeillerang og dumper et lass avkappede ører på pulten hans.

View
2. Nightal

Videre inn i hulekomplekset dreper eventyrerne en goblin og en worg.Uzma Khebyein stuper gladelig ned i en haug med lik i nærheten og finner en god del penger gjemt unna der. Med den konstruerte delen av komplekset utforsket — og utallige (ca. 30) goblins drept i sine senger — fortsetter de fem nedover en enorm hulegang. Der blir Salazar overrumplet av en bugbear-vampyr og han og Ivan Starag blir seende nokså bleke ut innen det endelig lar seg gjøre å få has på Count Bugula.

View
2. Nightal

På kvelden tropper eventyrerne opp hos Orak Stonehaven som påstår at han ikke vet noe om noen goblins. Før noen for konfrontert ham med dette kommer et kobbel wererats busende inn. Etter de er tatt hånd om vil Orak fortsatt ikke la gjengen få tilgang til kjelleren, men gjør ikke stort for å stanse dem.
Vel nede finner de et virvar av ganger og rom, alle fulle av goblins!

View
1. Nightal

Rådville spør eventyrerne Helm til råds og får til svar at de bør spørre “Den rød-øyde dvergen, og han vil lyve til dere.” De tar til gatene på utkikk etter en slik dverg, men mens de patruljerer gatene blir Ivan Starag og Uzma Khebyein stoppet av en fyr som hevder at butikken hans er i ferd med å bli plyndret. Ved åstedet hører Ivan noen goblins og sniker seg etter dem bare for å bli oppdaget. Det ender opp med slagsmål og i kampens hete charmer Uzma en av goblinene og får ham til å “gå hjem”. Han setter seg i en tønne. Melinden overvåker goblinen og ser ham etter hvert gå inn i Orak’s Bathhouse.

View
Feast of the Moon

Cauldron har vært plaget av goblins som kommer opp fra bakken for å plyndre og utøve hærverk. Eventyrerne blir kontaktet av lederen av byvakten, Terseon Skellerang, for å komme til bunns i det.
En runde rundt om i byen avslører en del grafitti (“Drakk’thar er død, leve Drakk’thar!” og referanser til noen som kalles “the Cage Makers” og at Snørk lukter bajs.) men ingen spor. Eventyrerne tar seg en tur innom fengselet for å avhøre den sjuskete dvergen de fanget i the Malachite Hold. Dessverre lærer de bare at hans navn er Pyillrakk og at han bor i the Underdark.

View
22. Uktar - 30. Uktar

Etter å ha satt en stopper for slavehandelen i the Malachite Hold, tar våre helter et par dager for å hvile og forberede seg til neste dyst. Mens Melinden og Zorgar the Barbarian går byen rundt for å selge unna forskjellig skrap, bruker Uzma Khebyein tiden til å studere Spellbook’en de fant i Jzadirune. Salazar setter i gang med å lage skjold til de andre og Ivan Starag lager noen Scrolls for å ha i bakhånden.

View
21. Uktar

I løpet av natten banket det på døren til rommet hvor eventyrerne hadde barrikadert seg. Heldigvis ble hvem det nå var lurt av Zorgar the Barbarian’s snorking.
I ei smie fant de senere en dverg og to halflings som ble holdt fanget. Et par goblins forsøkte å holde dem gissel, men den ene ble sjarmert av Uzma Khebyein. Heldigvis tullet den andre det til når han ble provosert til å angripe det ene gisselet av Salazar.
På kjøkkenet kunne kokken, en tvilsom type, fortelle eventyrerne at fortet ble kontrollert av halv-dvergen Kazmojen. Etter litt “oppfordring” fra Uzma kunne han også fortelle hvor sjefen holdt til.
Eventyrerne brøt inn idet Kazmojen skulle til å selge fire barn til en sjuskete dverg. Under fear-spells fra Uzma og Ivan Starag ble halv-dvergen sendt i panikk mens kumpanene hans drept. Fyren han hadde forsøkt å gjøre handel med ble sendt i koma, for senere å bli overrakt til byvakten.
Når barna så ble befridd, droppet det plutselig en Beholder innom og tok en av dem med seg, på tross av Ivans forsøk på å stanse den. Mens Ivan så ble igjen for å passe på de resterende barna, reddet resten av gruppen noen flere fanger før ferden gikk tilbake til overflaten.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.